Därför bör du använda en absorberande matta

Upplever ni att er entré känns blöt och smutsig? Då är ni inte ensamma, för det är nämligen ett stort problem hos de flesta företag och organisationer. Som tur är kan ni använda er utav en absorberande matta för att bli av med problemet. Låt oss berätta mer!

absorberande matta

 

Utmaningar på arbetsplatser

Entrén är oftast hjärtat av verksamheten! Det är nämligen den plats som medarbetarna kommer till dagligen och den är också det första som möter era kunder. Med anledning av detta är det en minst sagt viktig del av verksamheten, som dock många gånger inte får den uppskattningen som förtjänas.

På HR Björkmans Entrémattor vill vi däremot försöka ändra på detta. Vi anser nämligen att entrén är så pass mer än bara en ingång till er verksamhet – den skapar nämligen det första intrycket hos kunderna och bör därför tas om hand om på absolut bästa sätt!

I en genomsnittlig fastighet följder det med hela 200 kilo grus, smuts och sand årligen, varav majoriteten utav det kommer från gångtrafikanter och kundvagnar. Något som framförallt skapar fyra stora problem hos företag:

 

Stora skador på golvet

Du kanske har varit med om det hemma – man har tagit på sig skorna, är på väg till affären men väl på infarten inser man att bilnycklarna ligger kvar i tv-rummet. Du går in igen utan att ta av dig skorna, vilket leder till att en bit grus under skon repar parketten. Samma sak händer på våra arbetsplatser!

Med 200 kilo grus och smuts förstår du kanske vilka kostsamma slitagekostnader som kan uppstå för er organisation. Faktum är att alla dessa smutspartiklar kan leda till att golvets livslängd sjunker med hela 50%.

 

Ökade städkostnader 

Inte nog med att golvets livslängd försämras avsevärt, medför även all smuts en stor extrakostnad när det kommer till städningen. Allt eftersom smutsen letar sig längre in i lokalen blir den nämligen svårare att ta hand om samtidigt som en större yta behöver rengöras. Något som leder till att kostnaderna ökar avsevärt.

 

Större risk för skador 

Vi lever i ett land med stora mängder nederbörd. Regn under sommar, höst och vår samt stora mängder snö under vinterhalvåret. Något som leder till att det följer med stora mängder fukt och väta i entréerna. Du känner troligtvis igen denna syn:

Det må verka som ett till synes oväsentligt problem, men faktum är att all denna väta ökar skaderisken relaterade till halkolyckor drastiskt. Och tro oss, en kund eller medarbetare som ramlar och slår sig i entrén på grund utav ett halt golv är ingenting ni vill uppleva!

 

Ett oprofessionellt första intryck

På toppen av allt detta så medför även den smutsiga och blöta entrén till att kunderna får ett dåligt första intryck av verksamheten. Det skapar nämligen lätt en känsla av en rörig organisation som inte har koll på grejerna.

Som tur är finns det en både enkel och kostnadseffektiv lösning som tar hand om alla dessa problem – en absorberande matta.

 

Absorberande mattor – för en ren & fräsch entré

För att slippa en smutsig entré som skapar ett oprofessionellt första intryck hos kunderna samt medför ökade slitage- och städkostnader kostnader, likaväl som en större skaderisk, kan ni med fördel använda er utav en absorberande dörrmatta.

absorberande dörrmatta

En absorberande matta suger nämligen åt sig all smuts, grus och väta redan i entrén, vilket gör att det inte följer med in i resten av lokalerna. På så sätt blir slitaget på golvet inte lika stort samtidigt som ni kan minska städkostnaderna med hela 50–70% procent. Mattans absorberande egenskaper medför även att det inte blir blött på golvet, vilket minskar risken för halkolyckor.

Sammantaget medför alltså allt detta att kunderna får ett bättre intryck av er verksamhet, samtidigt som ni även kan njuta av minskade kostnader. Bra va?!

 

Hyr dina absorberande dörrmattor idag!

Som du märker är fördelarna med absorberande mattor många och idag inser allt fler företag detta. Om ni också kommit till den insikten, kan ni med fördel göra som hundratals andra organisationer och hyra era mattor hos oss på HR Björkmans Entrémattor.

Vi erhåller nämligen ensamrätt på marknadens effektivaste entrématta, SuperMat™, vilken skrapar och suger åt sig upp till 50% mer smuts än andra likvärdiga mattor på marknaden. Som om detta inte vore tillräckligt har vi även professionella och lokala specialister över hela landet, från Haparanda i norr till Malmö i söder. På så sätt kan du snabbt och enkelt komma i kontakt med en lokal säljare som hjälper dig att skaffa en effektiv mattlösning anpassad efter era behov!

Varmt välkommen att kontakta oss på,

Skåne: 040-18 72 72

Småland: 0476-217 70

Stockholm: 08-230 333

Göteborg: 031-203 333

Norrbotten: 0923-123 33