Fördelar med en arbetsmatta av gummi

Det allra viktigaste på din arbetsplats bör vara att medarbetarna är friska och glada, vilket i sin tur leder till mindre frånvaro. När det kommer till arbetsplatser där du eller dina kollegor behöver stå mycket, kan det lätt uppstå onödiga belastningar på rygg, höfter, ben och fötter. För att minska denna belastningen och förbättra arbetsmiljön, kan ni med fördel investera i en arbetsmatta av gummi!

Arbetsmatta gummi

 

Ergonomimattor – för en bättre arbetsmiljö 

Som nämnts ovan finns det många arbetsplatser där det förekommer mycket stående arbete, vilket över tid leder till stora belastningar på rygg, höfter, ben och fötter för medarbetarna. Något som i det långa loppet kan leda till sjukskrivningar och en hög personalomsättning.

För att istället öka effektiviteten och trivseln bland medarbetarna, kan ni med fördel investera i arbetsmattor av gummi. Även kända som ergonomimattor eftersom de bidrar till en bättre ergonomi och minskad belastning på rygg, höfter, ben och fötter. Inte nog med detta så hjälper även mattorna till att stimulera blodcirkulationen i kroppen, vilket hjälper till att förebygga trötthet och kramp i benen.

Exempel på arbetsplatser där det kan vara nödvändigt med en ergonomisk matta att stå på är butiker, industrier, restauranger och kontor. I dessa lokaler hjälper även mattorna till att minska risken för halkolyckor vid de fall som golvet är blött eller halt.

När ni väljer en arbetsmatta av gummi hos oss på HR Björkmans Entrémattor, kan ni vara säkra på att de också är:

  • Anti-mikrobiellt behandlade för att skydda mot lukt och nedbrytning.
  • Resistenta mot olja, fett och kemikalier samt perfekta för våta applikationer.
  • Certifierade som statiskt avledande vilket möjliggör användning runt känslig elektronisk utrustning.
  • Säkra vid svetsning.

 

Hyr arbetsmattor idag

Om er arbetsplats är i behov av att hyra arbetsplatsmattor, kan ni med fördel göra det hos oss på HR Björkmans Entrémattor. Vi har över 25 års erfarenhet av att leverera arbets- och entrémattor till företag över hela Sverige.

Vi har dessutom professionella och lokala specialister över hela landet, från Haparanda i norr till Malmö i söder, som hjälper er att hitta den matta som passar er arbetsmiljö och medarbetare bäst!

Varmt välkommen att kontakta våra lokala specialister på,

Skåne: 040-18 72 72

Småland: 0476-217 70

Stockholm: 08-230 333

Göteborg: 031-203 333

Norrbotten: 0923-123 33