Kontorsmattor – för en bättre arbetsplats 

För att miljön på er arbetsplats ska vara så pass bra som möjligt, bör ni definitivt använda er utav kontorsmattor. I denna artikel tänkte vi därför guida er igenom de olika typerna av kontorsmattor som finns tillgängliga på marknaden, samt vilka som lämpar sig utmärkt att använda vart!

 

Olika typer av kontorsmattor

Beroende på hur ert kontor är utformat och vilket utrymme det gäller, finns det olika mattor som passar bäst att använda. För att göra det enkelt hade vi tänkt fokusera på de tre mest använda:

  • Entrémattor
  • Gångmattor
  • Avlastningsmattor

 

Entrémattor

Entrén är det första som möter både nuvarande och potentiella kunder. Med andra ord är det alltså även det allra första intrycket de får utav er verksamhet. Möts de då av en smutsig entré är risken stor att de får ett oprofessionellt intryck utav företaget. Under regniga och snöiga årstider då stora mängder väta följer med in i lokalerna, ökar även risken för halkolyckor.

Det är exempelvis inte ovanligt att entrén på många kontor ser ut såhär under höst, vinter och vår:

För att undvika detta och istället ge kunderna ett professionellt intryck utav verksamheten, kan ni med fördel använda er utav en entrématta. På så sätt stannar smutsen på ett och samma ställe, vilket skapar ett renare intryck. Samtidigt minskar även risken för halkolyckor.

Hos oss på HR Björkmans Entrémattor kan du enkelt abonnera på entrémattor vilket innebär att vi både byter ut, tvättar, kvalitétskontrollerar och levererar nya mattor till dig regelbundet. Vi erbjuder även marknadens effektivaste entrématta, SuperMat™, vilken vi även har ensamrätt på!

Titta bara vilken skillnad den kan göra i just er entré:

 

Gångmattor

Det är dock inte enbart entrén som behöver tas om han om på bästa sätt. Även inomhusmiljön har sina utmaningar och bör därför förses med en matta. Här är det i de flesta fall inte smutsen som är utmaningen, utan snarare handlar det om höga ljudnivåer och ett behov av att skaffa en snygg matta som sätter pricken över i:et när det kommer till inredningen.

För att få bukt med dessa utmaningar erbjuder vi högkvalitativa gångmattor som fyller ett praktiskt syfte samtidigt som de skapar en väldigt fin inredningsdetalj. Utöver att de dämpar ljudnivåerna och bidrar till en bättre inredningshelhet, skyddar de även känsliga golv som parkett och klinker.

Vår mångfunktionella gångmatta, EcoMat™, är dessutom en utav marknadens mest miljövänliga matta. Den är tillverkad av 100% återvunna PET-flaskor helt utan PVC. Detta i kombination med vår cirkulära affärsmodell, bioteknologiska rengöringsprocess och biogasdrivna leveranser, gör det till marknadens miljövänligaste mattservice!

 

Avlastningsmattor

Sist men inte minst tänkte vi tipsa om den kontorsmatta som har möjlighet att minska antalet sjukskrivningar bland dina medarbetare – nämligen avlastningsmattan.

Kontorsmattor

Avlastningsmattor är perfekt att tilldela de kollegor som sitter ner under större delar av dagen, vilket är väldigt vanligt på kontor. Genom att de står på en avlastningsmatta, eller ergonomimatta som den också kallas, minskar nämligen påfrestningar på rygg, höfter, ben och fötter. Utöver detta medför även mattornas mönstring att blodcirkulationen förbättras.

 

Hyr kontorsmattor idag! 

Idag inser allt fler organisationer hur pass viktigt det är att införskaffa kontorsmattor för att göra alla delar av arbetsplatsen mer trivsam – både för medarbetare och besökare. Oavsett hur era behov ser ut hjälper våra specialister till att hitta en mattlösning som passar just er!

Vi har professionella och lokala specialister över hela landet, från Haparanda i norr till Malmö i söder. På så sätt kan du snabbt och enkelt komma i kontakt med en lokal säljare som hjälper dig att skaffa en effektiv mattlösning anpassad efter era behov!

Varmt välkommen att kontakta oss på,

Skåne: 040-18 72 72

Småland: 0476-217 70

Stockholm: 08-230 333

Göteborg: 031-203 333

Norrbotten: 0923-123 33