Fördelar med en ljuddämpande matta 

Om ni upplever att ljudnivån på arbetsplatsen är lite väl hög, kan ni med fördel investera i en ljuddämpande matta. I denna artikel tänkte vi därför berätta mer om fördelarna med dessa mattor, samt var och hur de bör användas för att dämpa ljudnivåerna så effektivt som möjligt! 

ljuddämpande matta

Utmaningar på dagens arbetsplatser 

Våra arbetsplatser följer vanligtvis de byggnations- och inredningstrender som råder för tillfället. Med andra ord innebär det i dagsläget öppna planlösningar med högt i tak, samt en kal och stilren inredning. Och visst kan det vara väldigt estetiskt tilltalande med den öppna planlösningen, höga takhöjden och stilrena inredningen, men allt detta skapar också ett stort problem – höga ljudnivåer.

Problemet med de höga ljudnivåerna må verka obetydlig, men faktum är att buller och höga ljudnivåer kan leda till ohälsosamma effekter för dig, dina medarbetare och kunder. Det kan bland annat leda till sömnsvårigheter, stress och en ständig huvudvärk.

Oavsett om du arbetar på kontor, skola, restaurang, café, hotell, butik eller någon annanstans där höga ljudnivåer förekommer, bör det alltså tas på största allvar. Som tur är finns det en både effektiv, snygg och prisvärd lösning som kan användas på alla typer av arbetsplatser – ljuddämpande golvmattor.

 

Därför bör ni använda ljuddämpande golvmattor

Det allra bästa sättet för att minska ljudnivåerna är att använda sig utav mjuka material med en öppen ytstruktur. Det mjuka materialet och öppna strukturen gör nämligen att ljudet effektivt absorberas istället för att kastas tillbaka och studsa runt i rummet, vilket annars skapar alla problem med eko och höga ljudnivåer.

Genom att investera i ljuddämpande golvmattor som placeras i korridorer, receptioner eller andra lyhörda rum på arbetsplatsen, får ni ett mjukt material med öppen ytstruktur som effektivt minskar ljudnivån!

ljuddämpande golvmatta

När ni investerar i en golvmatta får ni också så mycket mer fördelar än bara en lägre ljudnivå. Förutom att göra underverk för akustiken hjälper nämligen mattan till att suga åt sig väta och smuts. Något som i sin tur leder till renare och fräschare lokaler, samt minskade städkostnader. Genom att välja en snygg matta som smälter in i miljön, bidrar den också till att skapa en mer estetiskt tilltalande omgivning!

 

Hyr ljuddämpande mattor idag! 

Allt fler företag inser idag vikten av att investera i ljuddämpande mattor, dels för att minska ljudnivån men också för att skapa en renare och mer estetiskt tilltalande arbetsplats. Om ni också kommit till den insikten, kan ni med fördel hyra vår snygga och effektiva matta Ecomat™.

Läs mer om Ecomat™.

Idag är Ecomat™ vår högpresterande standardmatta som används av hundratals företag över hela landet. Förutom att dämpa ljudet och göra underverk för akustiken stoppar denna matta effektivt smuts och räddar golven. Utöver detta är den dessutom miljövänlig och tillverkat av återvunna PET-flaskor!

Intresserad av att hyra mattor redan idag? Vi har professionella och lokala specialister över hela landet, från Haparanda i norr till Malmö i söder. På så sätt kan du snabbt och enkelt komma i kontakt med en lokal säljare som hjälper dig att skaffa en effektiv mattlösning anpassad efter era behov!

Varmt välkommen att kontakta oss på,

Skåne: 040-18 72 72

Småland: 0476-217 70

Stockholm: 08-230 333

Göteborg: 031-203 333

Norrbotten: 0923-123 33