Avlastningsmatta – För en bekväm arbetsplats

Jobbar du på en arbetsplats där långvarigt stående är vanligt förekommande? I så fall kan det vara en bra idé att investera i en avlastningsmatta till dig och dina medarbetare. I denna artikel berättar vi därför mer om fördelarna med avlastningsmattor, samt hur du enkelt kan abonnera på dessa hos HR Björkmans Entrémattor!

Avlastningsmatta

 

Mattor som förbättrar arbetsmiljön 

På många arbetsplatser är det idag vanligt att medarbetarna står upp under stora delar av dagen. Inte minst om det gäller butik, kontor, produktionsarbetsplatser och industrier, restauranger eller verkstäder. Det tar inte lång tid innan detta medför stora påfrestningar på rygg, höfter, ben och fötter, vilket kan orsaka såväl sjukskrivningar som hög personalomsättning.

Genom att istället investera i en avlastningsmatta till de anställda kan de få en bekväm yta att stå på. En yta som dessutom bidrar till bättre hållning och minskad belastning på muskler och leder. Tack vare mattornas unika mönstring hjälper de även till att förbättra blodcirkulationen och minska trötthet.

Tack vare att mattorna är tillverkade av gummi är de även väldigt slitstarka samtidigt som de motverkar halkolyckor på arbetsplatser där golvet kan vara blött och halkigt. Väljer du dessutom att införskaffa din avlastningsmatta hos oss på HR Björkmans Entrémattor, kan du vara säker på att de även är:

  • Anti-mikrobiellt behandlade för att skydda mot lukt och nedbrytning.
  • Resistenta mot olja, fett och kemikalier samt perfekta för våta applikationer.
  • Certifierade som statiskt avledande vilket möjliggör användning runt känslig elektronisk utrustning.
  • Säkra vid svetsning.

 

Fördelar & egenskaper

För att sammanfatta de största fördelarna och egenskaperna hos en avlastningsmatta är de:

  • Optimala vid stående arbete.
  • En bidragande orsak till minskad belastning i muskler och leder.
  • En bidragande orsak till ökad trivsel och effektivitet på arbetsplatsen.
  • En bidragande orsak till att halkolyckor på arbetsplatsen minskar.
  • Perfekta att använda på många olika typer av arbetsplatser.
  • Slitstarka och lätta att rengöra.

Som du märker är fördelarna med en avlastningsmatta många, men kanske viktigast av allt hjälper de till att öka såväl trivsel som effektivitet hos de anställda. Något som bör vara av högsta prioritet på samtliga arbetsplatser!

 

Hyr avlastningsmattor idag!

Allt fler företag inser effekterna av den goda ergonomin som avlastningsmattorna medför. Om er arbetsplats också är i behov av detta, kan ni med fördel hyra era mattor hos oss på HR Björkmans Entrémattor.

Med hjälp av våra lokala och professionella mattspecialister som finns över hela landet hittar ni garanterat en avlastningsmatta som passar just er arbetsplats och medarbetare!

Hyr avlastningsmattor

Varmt välkommen att kontakta våra lokala specialister på,

Skåne: 040-18 72 72

Småland: 0476-217 70

Stockholm: 08-230 333

Göteborg: 031-203 333

Norrbotten: 0923-123 33