Därför bör du använda en entrématta utomhus

För att på bästa sätt skydda dina lokaler och minska slitage på golvet, bör du inte bara använda dig utav en entrématta inomhus, utan även utomhus. I denna artikel tänkte vi därför berätta mer om vilka fördelar det finns med att skaffa en entrématta utomhus!

 

Vikten av att stoppa smuts

Oavsett ifall du arbetar i butik eller industri, på kontor, dagis eller restaurang, följer det in stora mängder smuts i lokalerna. Det är inte ovanligt att det i en normalstor fastighet årligen följer in upp till 200 kilo grus och smuts som till största del kommer från fotgängare och kundvagnar.

Dessa orenligheter står för hela 80% av all smuts i fastigheter och skapar stora problem på arbetsplatsen. För det första sprids gruset snabbt i lokalerna, vilket leder till stora kostnader för städning som måste ske allt oftare samt i all större utsträckning. Inte nog med detta så sliter de hundratals kilona smuts på lokalerna, framförallt på golvet vars livslängd kan reduceras med upp till 50%.

Under regniga vår-, sommar- och höstmånader är det inte heller ovanligt att stora mängder väta följer med in på arbetsplatsen. På vintern blir det dessutom ännu värre då snön drar med sig både väta och slask. Allt detta bidrar till att golven förstörs men också till att de blir väldigt halkiga, vilket ökar risken för halkolyckor för såväl besökare som medarbetare. Tro oss – du vill inte råka ut för att någon skadar sig i en halkolycka!

Sist men inte minst bidrar all denna smuts och väta till att besökare och medarbetare får ett sämre intryck av verksamheten. Entrén är trots allt det första dem möts utav, vilket innebär att det är av största vikt att stoppa smutsen från att nå lokalerna så tidigt som möjligt!

 

Fördelar med en entrématta utomhus

För att få bukt med dessa problem bör du dels använda dig utav en entrématta inomhus, samt miljömattor runtom i lokalerna, men innan det kan du även med fördel placera en entrématta utomhus. På så sätt fångar du effektivt upp grus och smuts redan innan de når dina lokaler!

entrematta utomhus

På HR Björkmans Entrémattor använder vi oss utav profilmattor som bidrar till skapandet av en optimal entré som andas renlighet och professionalitet. Dessa mattor är uppbyggda utav aluminiumprofiler som kan förses med en mängd olika inlägg av exempelvis gummiskrap eller fiber.

Tack vare detta erbjuds du stor flexibilitet och har möjligheten att enkelt skapa en matta som bäst uppfyller dina behov. Väl på plats blir profilmattan en integrerad och snygg del av entréns design, samtidigt som den effektivt skrapar bort grus och smuts från samtliga skosulor som beträder dess yta.

Det grus och smuts som skrapas bort från skosulorna samlas sedan mellan lamellerna där det varken syns eller ställer till med problem. Efter en tid kan du därefter enkelt rulla upp mattan för att avlägsna den smuts som samlats med hjälp av en dammsugare eller sopkvast.

 

Beställ dina mattor redan idag!

Som du märker är fördelarna med våra profilmattor många, vilket också allt fler företag börjar få upp ögonen för. Ifall er organisation också har kommit till den insikten, kan ni med fördel höra av er till oss på HR Björkmans Entrémattor!

Vi har professionella och lokala specialister över hela landet, från Haparanda i norr till Malmö i söder. På så sätt kan du snabbt och enkelt komma i kontakt med en lokal säljare som hjälper dig att skaffa en effektiv mattlösning anpassad efter era behov!

Varmt välkommen att kontakta oss på,

Skåne: 040-18 72 72

Småland: 0476-217 70

Stockholm: 08-230 333

Göteborg: 031-203 333

Norrbotten: 0923-123 33