3 fördelar med att använda en ergonomisk matta

Idag kräver allt fler arbetsplatser stående arbete, vilket ökar risken för såväl skador som sjukskrivningar. För att bidra till en bättre arbetsplats med mindre skador och långtidsfrånvaro samt nöjdare medarbetare, kan ni med fördel investera i ergonomiska mattor. I denna artikel tänkte vi därför dela med oss av tre fördelar med att använda en ergonomisk matta!

Ergonomisk matta

 

Utmaningar på arbetsplatser

Som nämnts ovan så förekommer det på många arbetsplatser idag mycket stående arbete. Något som är sant inom en mängd olika branscher – oavsett ifall du arbetar inom restaurang, industri, förskola eller också i butik eller på kontor. Det långvariga ståendet kan över tid leda till allvarliga konsekvenser som problem med nacke, rygg, axlar och leder bland mycket mer. Problem som i sin tur kan leda till kostsamma sjukskrivningar för dig som arbetsgivare.

Den stora utmaningen på många utav dagens arbetsplatser är således att minska riskerna för skador och problem som uppstått efter långvarigt stående arbete. Något som kan vara en väldigt stor utmaning med tanke på att majoriteten av arbetsplatserna inte är utformade för stående arbete samtidigt som golven är hårda och obekväma att stå på. Som tur är finns det en lösning på problemet – använd en ergonomisk matta eller arbetsplatsmatta som de också kan kallas!

 

Fördelar med arbetsplatsmattor  

Så, vilka är då fördelarna med att använda sig utav arbetsplatsmattor på jobbet? Nedan ger vi dig svaren:

 

Förbättrad ergonomi 

Den främsta anledningen till att använda sig utav ergonomiska mattor är för att förbättra ergonomin på arbetsplatsen. Med hjälp utav dessa mattor kan både du och dina medarbetare njuta av minskad belastning på såväl rygg som höfter, ben och fötter.

Hyra arbetsplatsmatta

Tack vare dess mönstring bidrar de också till en förbättrad blodcirkulation samtidigt som de förebygger trötthet och kramp i kroppen.

 

Minskad risk för olyckor

På en del arbetsplatser som industrier och restauranger förekommer även en hel del vätska eller väta som kan göra golvet halkigt. Andra gånger kan det vara så att man helt enkelt använder sig utav ett halt material på golvet. Något som gör att risken för halkolyckor ökar markant.

Genom att använda er utav arbetsplatsmattor på golvet får medarbetarna istället bättre fäste, vilket i sin tur minskar risken för halkolyckor på jobbet.

Ökad produktivitet

Problemen med rygg, nacke, muskler och leder riskerar däremot inte endast att leda till långtidsfrånvaro, utan även till minskad produktivitet bland medarbetarna. Ett problem som en ergonomisk matta således också löser!

 

Beställ ergonomiska mattor idag!

Som du märker är fördelarna med arbetsplatsmattor många, vilket också allt fler företag inser idag. Hos oss på HR Björkmans Entrémattor har ni därför möjlighet att hyra ergonomiska mattor som bidrar till en effektivare och friskare arbetsplats!

Vi har professionella och lokala specialister över hela landet, från Haparanda i norr till Malmö i söder. På så sätt kan du snabbt och enkelt komma i kontakt med en lokal säljare som hjälper dig att skaffa en effektiv mattlösning anpassad efter era behov!

Varmt välkommen att kontakta oss på,

Skåne: 040-18 72 72

Småland: 0476-217 70

Stockholm: 08-230 333

Göteborg: 031-203 333

Norrbotten: 0923-123 33