Gångmattor – för en behagligare arbetsmiljö

Idag har många företag upptäckt hur pass viktigt det är att ta hand om dess entré och därav börjat investera i entrémattor för att slippa smuts i lokalerna, samt skapa ett professionellt intryck hos kunderna. Många glömmer däremot bort att resterande rum och våningar i lokalen även bör förses med gångmattor för att minska ljudnivån och skapa en behagligare arbetsmiljö!

Gångmattor

 

Utmaningar med att skapa en behaglig arbetsplats 

Som nämnts ovan har de flesta företag idag förstått vikten av att skaffa en effektiv entrématta som både hjälper till att ta bort smuts, men också skapa ett professionellt för besökarna. Många använder sig också utav loggomattor, vilket hjälper till att stärka profileringen och/eller förmedla ett budskap.

De flesta har även börjat lägga stora resurser på att skapa en attraktiv arbetsmiljö för dess medarbetare, men på grund av höga takhöjder och öppna planlösningar samt rådande trender med minimalistisk inredning där mattor många gånger slopas bort, skapas också ett stort problem – buller och höga ljudnivåer.

Det må kanske låta som ett obetydande problem, men de höga ljudnivåerna kan faktiskt orsaka negativa hälsoeffekter som sömnsvårigheter, stress och återkommande huvudvärk hos dig och dina medarbetare.

Oavsett var du arbetar bör därför de höga ljudnivåerna tas på största allvar och åtgärdas så fort som möjligt. Tur nog finns det en lösning som både är effektiv, snygg och prisvärd – gångmattor.

 

Fördelar med att använda gångmattor

Att inreda en arbetsplats handlar inte enbart om att göra den estetisk tilltalande, utan även om att göra den ergonomisk och behaglig för såväl dig som dina medarbetare. Genom att placera gångmattor på er arbetsplats får ni både en vacker inredningsdetalj, samtidigt som den fyller en viktig funktion genom att minska ljudnivån.

Mattorna hjälper dock inte endast till med att minska ljudnivåerna, utan de skyddar även golvet från att ta skada från exempelvis klackeskor och grus som fastnat under skorna. Något som är särskilt fördelaktigt idag då många använder sig utav känsliga golv som parkett eller klinker. Även om dessa mattor inte har för avsikt att samla upp smuts och damm på samma sätt som en entrématta, hjälper de även självklart till med detta.

Gångmattor med gummerad baksida

Ytterligare en fördel med dessa mattor är att de kan placeras i princip vart som helst på arbetsplatsen. Oavsett om de placeras i trappen eller i korridoren på andra, tredje eller fjärde våningsplan fyller de samma viktiga funktion. Eftersom de många gånger används i korridorer brukar de även benämnas som korridormattor.

Som nämnts tidigare fyller korridormattorna dock inte enbart en praktisk funktion, utan de är även väldigt snygga och skapar en fin inredningsdetalj. Vår högeffektiva gångmatta Ecomat™ har exempelvis en elegant, gråsvart färg som är framtagen för att skapa ett rent och fräscht intryck som varar.

 

Hyr gångmattor redan idag! 

Som du märker är fördelarna med denna typ av matta många och vi skulle även säga att det är en absolut nödvändighet på dagens arbetsplatser. Om ni också kommit till den insikten, kan ni med fördel hyra vår snygga och effektiva korridormatta Ecomat™ redan idag!

Idag är Ecomat™ vår högpresterande standardmatta som används av hundratals företag över hela landet. Förutom att stoppa smuts och väta, dämpar den ljudet och gör underverk för akustiken. EcoMat™ skyddar även golven, minskar städytorna och dessutom klär rummet elegant.

Vi har professionella och lokala specialister över hela landet, från Haparanda i norr till Malmö i söder. På så sätt kan du snabbt och enkelt komma i kontakt med en lokal säljare som hjälper dig att skaffa en effektiv mattlösning anpassad efter era behov!

Varmt välkommen att kontakta oss på,

Skåne: 040-18 72 72

Småland: 0476-217 70

Stockholm: 08-230 333

Göteborg: 031-203 333

Norrbotten: 0923-123 33