Fördelar med gummerade mattor 

Mattor med gummibaksida, så kallade gummerade mattor, föredras idag utav de allra flesta och det är även den typ av mattor som vi på HR Björkmans Entrémattor tillhandahåller våra kunder. Men vad är egentligen fördelar med dessa mattor och när passar det att använda dem? I denna artikel ger vi dig svaret!

 

Vad är en gummerad matta?

När man hör gummerade mattor kanske mångas tankar dras till avlastningsmattor eller gummimattor som används utomhus, men så är inte fallet. Med gummerade mattor menas helt enkelt mattor som har en gummibaksida, vilket kan vara i princip vilken typ av matta som helst. Allt ifrån entrémattor till gångmattor.

gummerad matta

På HR Björkmans Entrémattor tillhandahåller vi endast produkter som har en baksida av 100% nitrilgummi. Ett material som skiljer sig mycket mot andra mattor på marknaden som har en baksida utav PVC, vilket snabbt gör att mattan känns plastig samtidigt som den inte har lika bra egenskaper som de med nitrilgummi.

Men vad är då egentligen fördelen med dessa typer av mattor?

 

Fördelar med att använda gummerade mattor 

Fördelarna med dessa mattor är många, men framförallt gör materialet att mattorna ”suger fast sig i golvet”, vilket gör att den alltid ligger på plats utan att förflytta sig. Det medför också att mattan ligger helt platt mot golvet utan att skarvar och kanter börjar böja sig uppåt, vilket också kan medföra en fallrisk för dina besökare.

En annan stor fördel med nitrilgummi som vi använder oss utav är att det tål såväl värme som kyla. Något som inte gummerade mattor med PVC gör. Detta gör i sin tur att våra mattor har en längre livslängd i jämförelse med andra motsvarigheter på marknaden. Bra va?!

 

Hyr dina mattor redan!

Som du märker är fördelarna med våra gummerade mattor många och de hjälper idag hundratals företag att hålla arbetsplatsen ren och ge ett professionellt välkomnande för kunder!

På Hr Björkmans Entrémattor arbetar professionella och lokala specialister över hela landet, från Haparanda i norr till Malmö i söder. På så sätt kan du snabbt och enkelt komma i kontakt med en lokal säljare som hjälper dig att skaffa en effektiv mattlösning anpassad efter era behov!

Varmt välkommen att kontakta oss på,

Skåne: 040-18 72 72

Småland: 0476-217 70

Stockholm: 08-230 333

Göteborg: 031-203 333

Norrbotten: 0923-123 33