16 anledningar att använda hyrmattor

Upplever ni att entrén är smutsig eller att ljudnivån inne på arbetsplatsen är alldeles för hög? I så fall kan det vara hög tid att börja använda hyrmattor som är en både effektiv och prisvärd lösning på problemet. Vi tänkte i denna artikel berätta mer om varför du ska hyra mattor av oss, samt vilka olika mattyper vi tillhandahåller!

 

Utmaningar på dagens arbetsplatser 

På grund utav mycket nederbörd och grus på vägarna under vissa årstider blir det snabbt smutsigt, blött och halkigt i entrén. Något som drabbar dig oavsett vilken bransch du är verksam inom. Det må låta som ett oväsentligt problem med det leder faktiskt till stora utmaningar när det kommer till att hålla arbetsplatsen ren, fräsch och säker.

Under höst, vår och vinter är det exempelvis inte ovanligt att det ser ut såhär på många arbetsplatser i landet:

Något som dels skapar ett stökigt och oprofessionellt intryck hos kunderna men också orsakar en högre skaderisk. All väta och slask som följer med in i lokalerna gör nämligen golven väldigt halkiga, vilket gör att någon lätt kan ramla och slå sig väldigt illa.

Smutsen och vätan bidrar dock inte endast med en förhöjd skaderisk och ett försämrat första intryck hos kunderna, utan det orsakar också stora extrakostnader för er verksamhet. Den oskyddade gångtrafiken är nämligen den största boven när det kommer till skadade golv på arbetsplatser och i offentliga byggnader kommer hela 80% av all smuts från gångtrafikanter.

Faktum är att gångtrafiken leder till att det i en genomsnittsfastighet dras in hela 200 kilo grus, sand och smuts årligen. Något som i sin tur leder till att golven får utstå onödigt mycket slitage vilket också kan förkorta dess livslängd med upp till 50%. Utöver det kostsamma slitaget som smutspartiklarna medför bidrar de också till ökade städkostnader.

 

Problem med höga ljudnivåer 

På grund utav rådande trender med öppna planlösningar, högt i tak och stilren inredning, är ljudnivån på många arbetsplatser väldigt hög. För många kanske även detta problem verkar obetydligt, men faktum är att det buller och oljud som skapas kan medföra negativa hälsoeffekter för såväl dig, dina medarbetare och kunder. Några utav dessa är exempelvis huvudvärk, sömnsvårigheter och stress.

Som tur är finns det en lösning som gör att du kan få bukt med alla dessa problem – hyrmattor!

 

Fördelar med att använda hyrmattor

Fördelarna med att använda sig utav hyrmattor är således många, men framförallt så har de möjlighet att stoppa smuts och väta redan i entrén. Något som dels medför ett renare och professionellare intryck hos kunderna samtidigt som det minskar risken för olyckor orsakade av blöta golv. Det medför också att ni kan minska städkostnaderna med hela 50–70% procent just för att lika mycket smuts inte följer med in i lokalerna.

Utöver att er verksamhet får ta del utav fördelarna som är relaterade till mattornas egenskaper, får ni även njuta utav vår förstklassiga expertis och service. När du väljer att hyra dina mattor hos oss på HR Björkmans Entrémattor får du nämligen allt detta på köpet:

 • Behovsanalys
 • Rådgivning
 • Utbildad chaufför
 • Produktkännedom
 • Inköp och kvalitetsansvar
 • Sortiment och urval
 • Miljövänlig leverans
 • Installation och byten
 • Miljövänlig tvättprocess
 • Lagerhållning
 • Kvalitetskontroll
 • Kundservice

 

Våra olika mattor 

Alla verksamheter och behov ser olika ut och därför erbjuder vi även ett stort utbud av mattor. Ett urval av de mattor vi erbjuder är:

 

SuperMat™ 

SuperMat™ är vår absolut bästa entrématta som utstår de allra tuffaste förhållandena. Vi är ensamma på marknaden att kunna erbjuda denna professionella entrématta som även skrapar av och suger åt sig upp till 50% mer väta, smuts och damm i jämförelse med andra mattor. Nedan kan du själv se skillnaden!

 

EcoMat™ 

Hyra miljövänlig entrématta

Om ni upplever problem med ljudnivåerna på arbetsplatsen, kan vi varmt rekommendera att ni använder er utav EcoMat™. En både snygg och högpresterande matta som stoppar smutsen, räddar golven och samtidigt ser till att dämpa ljudnivån. Nämnde vi att den är tillverkad av 100% återvunna PET-flaskor utan PVC?

 

LogoMat™

Vill ni sätta er egna prägel på entrémattan, stärka ert varumärke eller också kommunicera ett viktigt budskap till kunderna, kan vi med fördel rekommendera LogoMat™. En högpresterande loggomatta som effektivt suger åt sig smuts och väta samtidigt som den försäkrar att kunderna får ett personligt välkomnande. Utöver detta är den även tillverkad av PET med 50% återvunnet material.

 

Hyr dina mattor redan idag!

Som du märker är fördelarna med hyrmattor många och vi skulle även säga att de är en absolut nödvändighet på dagens arbetsplatser. Gör som hundratals andra företag och hyr din matta redan idag!

Vi har professionella och lokala specialister över hela landet, från Haparanda i norr till Malmö i söder. På så sätt kan du snabbt och enkelt komma i kontakt med en lokal säljare som hjälper dig att skaffa en effektiv mattlösning anpassad efter era behov!

Varmt välkommen att kontakta oss på,

Skåne: 040-18 72 72

Småland: 0476-217 70

Stockholm: 08-230 333

Göteborg: 031-203 333

Norrbotten: 0923-123 33