Vikten av mattor i offentlig miljö

I takt med att de offentliga miljöerna blir en allt centralare plats hos många företag, ökar också kraven på dessa utrymmen. Dels ställs det krav på att de ska vara inbjudande och främja samtal och kreativt tänkande, men de måste också vara praktiska att nyttja. Något som mattor definitivt kan hjälpa till med!

 

Utmaningar i offentliga miljöer 

Som nämnts ovan blir kraven på de offentliga miljöerna större och större. Anledningen till detta är att de i allt större utsträckning används av företagets anställda. Det har blivit en plats som måste vara inbjudande och främja samtal och kreativt tänkande.

Hos många företag är de offentliga ytorna oftast stora och öppna, vilket innebär en hel del utmaningar. De öppna utrymmena bidrar nämligen till att det skapas ett stort eko som försämrar arbetsmiljön. Samtidigt är de många gånger svåra att inreda på ett enhetligt och snyggt vis.

Mattor offentlig miljö

På toppen av detta är de offentliga miljöerna oftast hårt trafikerade, vilket gör slitaget väldigt påtagligt. Inte minst för golvet som dagligen får motstå höga klackar, nersmutsade fotsulor och kilovis med grus.

Slitage som medför att golvets livslängd kan förkortas med upp till 50%. Med andra ord tar det inte allt för lång tid innan den inbjudande offentliga miljön som ni kämpat så hårt för måste renoveras igen.

 

Mattor – den optimala lösningen 

För att ta itu med samtliga av dessa utmaningar, kan ni med fördel låta mattor utgöra en mer central roll i de offentliga miljöerna. Bra mattor har nämligen en ljudabsorberande effekt samtidigt som de kan anpassas till den övriga inredningen. På så sätt blir utrymmet både enhetligt, snyggt och inbjudande!

En annan fördel med mattor är att de är mjuka och bekväma att gå på. Inte nog med detta så minskar de även risken för halkolyckor, vilket bidrar till en säkrare arbetsmiljö. Även golven skyddas från det annars hårda slitaget. Något som i sin tur innebär minskade kostnader.

 

Beställ mattor redan idag!  

Vi på HR Björkmans Entrémattor tillhandahåller ett stort utbud av praktiska och snygga mattor som lämpar sig utmärkt i offentliga miljöer. Välj vår stilrena miljömatta eller designa er egen logomatta för att skapa ett personligt intryck hos såväl medarbetare som besökare. Valet är upp till er!

Vi har professionella och lokala specialister över hela landet, från Haparanda i norr till Malmö i söder. På så sätt kan du snabbt och enkelt komma i kontakt med en lokal säljare som hjälper dig att skaffa en effektiv mattlösning anpassad efter era behov!

Varmt välkommen att kontakta oss på,

Skåne: 040-18 72 72

Småland: 0476-217 70

Stockholm: 08-230 333

Göteborg: 031-203 333

Norrbotten: 0923-123 33