5 anledningar att investera i en ståmatta

Långa, stående arbetsdagar är idag verklighet för många människor inom en mängd olika branscher. Något som över tid kan leda till stora fysiska men och i värsta fall även sjukskrivningar. Som tur är finns det dock en enkel lösning på problemet – investera i en ståmatta!

 Ståmatta

Svårigheter på arbetsplatser

Som nämnts ovan finns det på nästan samtliga arbetsplatser ergonomiska utmaningar till följd av för mycket stående eller sittande arbete, oavsett bransch. Stående arbete är nämligen många gånger ofrånkomligt oavsett ifall du arbetar inom industri, restaurang, skola eller också i butik eller på kontor.

Den stora problematiken med det långvariga stående arbetet är att det över tid börjar att påverka din kropp på ett negativt sätt. Att det uppstår allvarliga problem med nacke, rygg, axlar, leder och andra kroppsdelar är inte alls ovanligt. Tas inte detta på allvar riskerar problemen dessutom att löpa så pass långt att det leder sjukskrivning, vilket är kostsamt för såväl individ som arbetsgivare.

För att summera det hela är utmaningen på dagens arbetsplatser att anpassa dem på ett sätt som gör att riskerna för belastningsskador minskar. Något som många gånger kan vara svårt med tanke på de hårda golven och ej ergonomiskt anpassade miljöerna – ifall du inte använder en ståmatta, vill säga!

 

5 fördelar med ståmattor

Men varför ska man då använda denna typ av mattor? Fördelarna med dem är många, men de fem främsta är:

Bättre ergonomi

Den kanske största anledningen till att använda ståmattor är att de bidrar till en bättre ergonomi på arbetsplatsen, vilket de gör genom att minska problemen med nacke, rygg, axlar och leder.

Minskad risk för halkolyckor

Inom en del branscher, som industrin och restaurang, förekommer det även vätska vilket bidrar till en ökad risk för halkolyckor. Genom att använda dessa mattor minskar däremot denna risk avsevärt!

Ökad produktivitet  

De kroppsliga konsekvenserna löper däremot inte bara risk till sjukskrivningar, utan redan innan det stadiet kan det också leda till minskad produktivitet. Något som en ståmatta tar itu med.

Prisvärt

Att investera i dessa mattor är dessutom väldigt kostnadseffektivt till skillnad från många andra lösningar på marknaden.

Statiskt avledande 

En annan stor fördel med våra mattor är att dem är certifierade som statiskt avledande vilket möjliggör användning runt känslig elektronisk utrustning.

 

Beställ din matta idag! 

Som du märker är fördelarna med dessa mattor många, vilket också allt fler företag börjar att inse. Hos oss på HR Björkmans Entrémattor har ni därför möjlighet att hyra ergonomiska ståmattor som bidrar till en effektivare och friskare arbetsplats!

Vi har professionella och lokala specialister över hela landet, från Haparanda i norr till Malmö i söder. På så sätt kan du snabbt och enkelt komma i kontakt med en lokal säljare som hjälper dig att skaffa en effektiv mattlösning anpassad efter era behov!

Varmt välkommen att kontakta oss på,

Skåne: 040-18 72 72

Småland: 0476-217 70

Stockholm: 08-230 333

Göteborg: 031-203 333

Norrbotten: 0923-123 33