Därför bör du använda en trappmatta

Tursamt nog börjar allt fler organisationer idag inse hur pass viktigt det är att ta hand om sin entré för att skapa ett rent och professionellt intryck. Det är dock många som glömmer bort att ta hand om andra våningar och utrymmen i fastigheten, varav ett klassiskt sådan är trappen. Vi tänkte därför berätta mer om varför du bör använda en trappmatta!

trappmatta

 

Utmaningar på dagens arbetsplatser

Som nämnts tidigare så har idag många företag idag insett hur pass viktigt det är att ta hand om sin entré för att skapa ett både rent och professionellt intryck, samt minska risken för halkolyckor. Detta har man framförallt gjort med hjälp av entrémattor vilket dels är det mest praktiska alternativet, men också det mest kostnadseffektiva.

Många glömmer däremot bort att ta hand om övriga våningar och utrymmen i fastigheten där andra utmaningar finns. Här är det många gånger inte smutsen som är utmaningen, utan snarare höga ljudnivåer och ett behov av att skydda golvet. Inte minst i närheten av trapporna där det sker väldigt mycket spring.

Visste du exempelvis att det i en normalstor fastighet dras in upp till 200 kilo grus och smuts årligen. Majoriteten av detta kommer in från gångtrafikanter, vilket i sin tur leder till kostsam städning, ökad skaderisk i form av halkolyckor, försämrat intryck, samt minskad livslängd på golvet med upp till 50%.

Som tur är finns det en enkel lösning som effektivt tar hand om dessa utmaningar i närheten av trapporna – trappmattor.

 

Fördelar med att använda trappmattor

Trappmattor, eller gångmattor som de också kan kallas, placeras många gånger i eller i närheten av trappor. Anledningen till detta är att det många gånger sker mycket spring upp och ner för dem, vilket gör att ljudnivån lätt blir hög och golvet skadas.

hyra inomhusmatta

Genom att placera en trappmatta i eller i närheten av trapporna på arbetsplatsen minskar istället ljudnivån och känsligt golv som parkett skyddas på bästa möjliga sätt. Dessutom kan mattorna förses med er företagslogotyp eller en uppmaning, vilket också bidrar till att skapa ett professionellt helhetsintryck.

Då den höga ljudnivån också kan få allvarliga konsekvenser för både dig och dina medarbetare i form av ständig huvudvärk, stress och sömnsvårigheter, bidrar trappmattorna också till en behagligare arbetsmiljö!

 

Beställ dina mattor idag! 

Som du märker är fördelarna med att använda en trappmatta många. Ifall du också kommit till den insikten och vill beställa mattor, kan du med fördel göra det hos oss på HR Björkmans Entrémattor.

Vi har professionella och lokala specialister över hela landet, från Haparanda i norr till Malmö i söder. På så sätt kan du snabbt och enkelt komma i kontakt med en lokal säljare som hjälper dig att skaffa en effektiv mattlösning anpassad efter era behov!

Varmt välkommen att kontakta oss på,

Skåne: 040-18 72 72

Småland: 0476-217 70

Stockholm: 08-230 333

Göteborg: 031-203 333

Norrbotten: 0923-123 33